Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

MegaHelger på Tekniska museet

Logotyp för MegaHelger med symboler, bland annat spelkontroll, rymdraket och robot.

Nu lanserar vi MegaHelger – sex helger under året där varje tillfälle har sitt unika tema. Museet förvandlas då till en samlingspunkt för spännande gästartister, prova på-aktiviteter, shower och skapande. Det blir också specialvisning av utvalda föremål från våra samlingar. 7–8 maj 2016 är det MegaHelg – Maker, med Stockholm Mini Maker Faire. Välkommen!

Vill du gå på alla MegaHelger? Passa på att köpa årskort, som lönar sig redan vid andra besöket och gäller i 12 månader.

Förköp din entrébiljett och få 15 % rabattlänk till annan webbplats

Här är alla MegaHelger under 2016.

Spelhelg 20–21 februari

Premiär för MegaHelg där ett häftigt speläventyr med workshops, spelkonst och spelmusik väntar stora som små. Youtubern KimmyPOWER visar och tipsar om hur hon gör sina spelvideor. Utställningen Ateljé dataspel öppnar och visar hyllningar till dataspelskulturen.

Läs mer om Spelhelgen

Musikhelg 12–13 mars

En fantastisk musikhelg fylld med spännande instrument, konstinstallationer, shower och musikworkshops för hela familjen. På lördagen uppträder Teenage Engineering och på söndag sjunger artisten Mariette.

Läs mer om Musikhelgen

Makerhelg 7–8 maj

En helg i festivalens tecken med kreativt skapande för alla som gillar att fixa, skapa och uppfinna. Under helgen pågår festivalen Stockholm Mini Maker Fairelänk till annan webbplats på museet med spännande workshops, testa själv-aktiviteter och uppvisningar.

Läs mer om Makerhelgen

Magihelg 10–11 september

En helg med magi-tema, fylld med spännande experiment, effekter och trick. Hur lurar vi våra sinnen med hjälp av optiska synvillor? Vad är trolleri egentligen – är det olika kluriga sätt att lura din hjärna? Magikern och underhållaren Simon Alvers uppträder och berättar sin historia.

Läs mer om Magihelgen

Rymdhelg 8–9 oktober

Kittla fantasin med spännande workshops, berättelser och visioner av rymdstäder i framtiden. Hur förbereder du dig för ett liv på Mars? Vi visar rymdmat och annat som varit med på resor i rymden. Astronauten Christer Fuglesang gästar och svarar på frågor söndagen 9 oktober.

Läs mer om Rymdhelgen

Robothelg 12–13 november

Sista MegaHelgen för i år och vi avslutar med robot-tema. Skapa egna robotar eller se dem tävla i olika grenar. Tävlingen Stockholm Robot Championshiplänk till annan webbplats går av stapeln på lördagen.

Läs mer om Robothelgen

Kontakt

Kanske har du en idé om något som skulle passa in på någon av MegaHelgerna? Låt oss prata samarbete!

Kontakt och mer information: Linda Sandberg

Senast uppdaterad: 2016-11-04

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare