Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Planera besöket med klassen

Pojke kikar på föremål i monter.

Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.

Hur tar vi oss till museet?

Till oss kommer ni med buss nummer 69 från Centralstationen eller Blockhusudden (om ni kommer med båt från Nacka). Hållplatsen heter Museiparken. Ring till SL och förvarna om ni reser med en större grupp, tel 08-55 90 25 60. För tidtabeller och hjälp att planera resan, se sl.selänk till annan webbplats.

Vad kostar det att gå på museet?

Skolgrupper som besöker museet på egen hand betalar 50 kr/elev i entréavgift, medföljande lärare går gratis.

I entrépriset ingår besök i museets nya science center MegaMind i mån av plats. För att garantera plats, boka gärna ett uppdrag.

Vid bokat skolprogram tillkommer ingen entréavgift.

Priser för uppdrag, visningar och workshops

Kan vi besöka alla museets utställningar?

Ibland är vissa utställningar upptagna av bokade skolklasser och då får man vänta tills det blir ledigt. Om det är en särskild utställning ni vill se går det bra att kontakta skolbokningen i förväg för att höra om det är ledigt.

Har ni matsäcksrum?

Ja, med cirka 50 platser. Matsäcksrummet går inte att boka i förväg. Det finns också picknickbänkar utanför museets entré. Det är inte tillåtet med mat och dryck i våra utställningar.

Finns det fler möjligheter att äta?

Ja, vi har en restaurang med lunchutbud, wraps och smörgåsar. Man kan också förboka lunch i restaurangen, ring 08-450 57 46.

Var gör vi av kläder och väskor?

Det finns garderob med låsbara skåp i anslutning till entrén (10 kr i pant). Vi har också skåp för hela klassen att låna. Kontakta informationen vid ankomsten.

Hur många vuxna behövs per grupp?

Vi vill att det är minst en medföljande vuxen per 10 elever.

Får eleverna gå på egen hand i utställningarna?

Lärare ansvarar för eleverna under besöket och vi vill att ni tillsammans utforskar utställningarna. Ni får givetvis dela upp eleverna i mindre grupper med en vuxen i varje.

Hur tidigt måste jag boka ett skolprogram?

Om du har specifika önskemål om tid och dag, vill boka fler skolprogram, boka för fler klasser eller vill att vi specialanpassar visningen för din klass uppskattar vi om ni är ute i så god tid som möjligt. Ibland har vi tider över eller avbokningar, kontakta skolbokningen för att höra efter om det finns en ledig tid om du är ute i sista stund.

Hur lång tid tar skolprogrammet?

Allt från 60 minuter till 3 timmar beroende på skolprogram. Vissa program har även uppgifter att arbeta med i klassrummet. Läs mer om respektive skolprogram.

Varför har ni maxantal elever för skolprogrammen?

Flera av våra skolprogram bedrivs i utställningsmiljöer där det kan vara trångt och där andra besökare vistas samtidigt. Om ni skulle vara fler än det angivna antalet betyder det att eleverna kommer att få svårt att se, höra och tillgodogöra sig visningen. I andra fall kan det vara så att vi bara har tillgång till material för ett visst antal elever, exempelvis datorer.

Hur betalar jag för skolprogrammet?

Antingen betalar ni kontant eller med kort i kassan, eller så kan vi fakturera efter besöket.

Får vi stanna kvar på museet efter skolprogrammet?

Självklart! Vi rekommenderar att ni, om det finns möjlighet, stannar kvar i utställningen en stund efter avslutat skolprogram. På så vis får eleverna en chans att fördjupa sig om de har blivit intresserade och vill veta mer om något särskilt.

Hur får vi ut så mycket som möjligt av ett besök på egen hand?

Det allra bästa är att du som lärare planerar skolbesöket genom att själv besöka utställningarna och förbereda uppgifter som eleverna kan göra under besöket. Detta är kostnadsfritt.

Kan vi besöka arkiv och bibliotek?

Ja, det går bra. Där kan du hitta referenslitteratur eller arkivmaterial. Det är öppet efter överenskommelse, kontakta biblioteket.

Våra trivselregler

Kontakt och mer information: Boka skolprogram

Senast uppdaterad: 2016-09-22

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Alla dagar kl 10–17. Ons till kl 20
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0–6 år gratis | 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr

Webbköps- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00
Tel helger (entrén): 08-450 56 70

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare